Særligt for ejer- og andelsboligforeninger er en vedligeholdelsesplan et vigtigt stykke værktøj. Vedligeholdelsesplanen giver et overblik over ejendommens byggetekniske stand og foreningens fremtidge økonomi.

En vedligeholdelsesplan gennemgår og vurderer alle ejendommens bygningsdele og tekniske anlæg. I vedligeholdelsesplanen beskrives hvordan en fortsat opretholdelse af bygningsdele sikres samt hvorledes allerede nedbrudte bygningsdele renoveres. Bygningsdele som er udført uhensigtsmæssige og som senere kan medføre svigt og skader på ejendommen, beskrives i vedligeholdelsesplanen.

10-årig budgetplan

Med den 10-årige budgetplan gennemgås alle bygningsdele fra vedlogeholdelsesplanen. Udgifter til vedligehold og renovering økonomiseres over en 10-årig periode og giver boligforeningen et grundlag for at planlægge fremtidige vedligeholdelsesarbejder.

Lovpligtig vedligeholdelsesplan

I den nye lejelov, stilles der krav om, at der for udlejningsejendomme foreligger en opdateret 10-årig vedligeholdelsesplan. Planen udarbejdes som et rullende stykke værktøj, som opdateres med et nyt år, hvert år. Faktisk er det også et krav, at der på generalforsamlinger i andels- og ejerforeninger, kan dokumenteres en plan og et budget, for kommende vedligeholdelsesarbejder.

Der er imidlertid ikke noget formkrav til denne dokumentation. Der er derfor frit valg, om planen blot skal bestå af et simpelt regneark med nogle beløb og nogle årstal, eller om der ønskes en dybdegående afrapportering på flere hundrede sider.

Tilbud på en vedligeholdelsesplan og en 10-årig budgetplan

Modtag et uforpligtende tilbud på en budget- og vedligeholdelsesplan ved at sende os en email til jdm@jdm-ing.dk eller ved at udfylde vores tilbudsformular. Det er vigtigt, at du angiver hvilke krav du stiller vedligeholdelsesplanen. Er du i tvivl, så kontakt os på 88 30 72 20, og lad os tage en snak om forventninger og niveaue.